פתרון של 2 מילים, 6 אותיות:
עמק בכא
פתרון של 2 מילים, 7 אותיות:
עמק הבכא
עמק הבכא הוא מונח שמתאר מקום של סבל, קושי ויגון רב. המונח מופיע במקורות יהודיים ומשמש לתיאור מצב של כאב וצער גדול, ולעיתים משמש גם בהשאלה לתיאור סבל קולקטיבי או מקום שבו התרחשו אירועים טרגיים.
המקור והמשמעות:
- מקור מקראי:
- הביטוי “עמק הבכא” מופיע בתהילים, פרק פ”ד, פסוק ז’: “עֹבְרֵי בְּעֵמֶק הַבָּכָא, מַעְיָן יְשִׁיתוּהוּ”. בפסוק זה מתואר מעבר ב”עמק הבכא”, המתפרש כמקום או תקופה של קושי וסבל, אך שבהם גם ניתן למצוא תקווה או התגברות על הצער.
- שימוש מושאל:
- המונח “עמק הבכא” משמש כיום לתיאור מקום שבו התרחש סבל רב, מקום שבו אנשים חוו קשיים גדולים, או תקופה של כאב וכישלון. ניתן להשתמש בו בהקשר אישי, לאומי או היסטורי.
- לדוגמה, הביטוי משמש לעיתים לתיאור מקומות קרב קשים שבהם התרחשו קרבות עקובים מדם ויגון רב.
- הקשר היסטורי מודרני:
- הביטוי “עמק הבכא” הפך לסמל בתודעה הציבורית בישראל לאחר מלחמת יום הכיפורים בשנת 1973, במיוחד בהתייחס לקרבות הקשים שהתרחשו ברמת הגולן באזור שבו הכוחות הישראליים התמודדו עם עוצמת המתקפה הסורית. באזור זה התרחשו קרבות עקובים מדם עם מספר רב של נפגעים, והביטוי “עמק הבכא” הפך לכינוי בלתי רשמי לאזור זה, אשר היווה סמל למאבק ההרואי והסבל הרב.
עמק הבכא משמש כסמל לסבל, קושי, וכאב גדול, אך לעיתים גם כמקום שבו מתגלים עוז רוח, תקווה ויכולת התמודדות עם קשיים. הביטוי מזכיר לנו את המאבקים שעברו אנשים או אומות, ואת התוצאות המורכבות של התמודדות עם מצבים טרגיים.